ads

Women's health polska magazyn 04-2020 za darmo

Women's health polska magazyn 04-2020 za darmo

Women's Health Magazyne, kobiecy magazyn poświęcony zdrowiu, seksowi, kondycji i żywieniu, Magazyn powstał po raz pierwszy w Stanach Zjednoczonych Ameryki, aby stać się magazynem o charakterze międzynarodowym, w którym magazyn jest wydawany w 25 różnych krajach na całym świecie.

Women's health polska magazyn 04-2020 za darmo
Women's health polska magazyn 04-2020 za darmo
Liczba stron: 146

Glowne:

  • Raport kiedy jedzenie jest wrogiemKate beckinsale - wykuj silne zdrowe cialo : to najlepszy sposob na stres, uplyw czasu, brak pewnosci sibie.
  • +26 nowosci w pielgnacji : + trendy w modzie dla aktywnych.
  • BIO zegar - poznej ewoj rytm podwoisz efekty.
  • szybsza niz rak - badania genetyczny : kiedy warto za nie zaplacic.
  • Macie kryzys w lozku - co porno robi z naszym seksem (s 132).
  • z ostatniej chwili: slodziki szkodza mniej niz sadzono.






Pobierz ksiazke tutaj (pdf)

Jezyczek u wagi

   Fleksitarianizm to nie jest kolejna dieta o trudnej do wymówienia nazwie, która za pół roku wyjdzie z mody. Znaczne ograniczenie ilości zjadanego mięsa sprawi, że będziesz bardziej odporna na współczesne choroby cywilizacyjne. Na zawsze.


  Na pewno kojarzysz te niedorzeczne tytuly z portali internetowych: „Wyrzucila z diety jeden składnik i zmieniła życie". Okazuje się jednak, że takie hasło wcale nie musi być absurdalne. Oczywiście pod warunkiem, że eliminacja, a raczej znaczne ograniczeniebo o nim tutaj mówimy - będzie opierało się na solidnych naukowych podstawach. „A za tym, aby mocno zredukować ilość mięsa, które zjadamy na co dzień, stoi mnóstwo badań. dających bardzo spójny obraz, którego nie możemy lekceważyć" - przekonuje dr n. med Daniel Slit.
    I dodaje, że jeśli mięso zacznie rzadziej trafiać na nasz talerz, znacznie zwiększymy szanse na długie życie w zdrowiu i sprawności. Zmieniając menu, za jednym zamachem zredukujemy ryzyko wielu współczesnych chorób cywilizacyjnych, będących najczęstszą przyczyną wcześniejszej śmierci, czyli schorzeń układu sercowonaczynlowego, różnego typu nowotoworów, cukrzycy oraz otyłości. Staniemy się nawet bardziej odporni na coraz częstszą depresję. 
   W jaki sposób dieta obfitująca w mięso (wg danych GUS w 2018 roku średnio zjedliśmy go w Polsce po 80,2 kg na głowę, czyli prawie 220 g dziennie) czyni tyle szkód w naszych organizmach? ...lbka ilość mięsa wywoluje w organizmie przewlekły stan zapalny i zmiany metaboliczne, niszczy DM oraz skład mikroflory jelitowej oraz przyspiesza starzenie. 
   W wersji przetworzonej przyczyni° się do powstawania raka, a także nadkonsumpcji soli, powodując epidemię nadcienienia Z kolei używane do jego konserwacji związki, jak azotany i azotyny są  rakotwórcze"- wylicza dr n. med. Daniel Ile mięsa możemy zjadać, żeby nie narażać się na te bardzo negatywne konse-kwencje? „Za bezpieczną dawkę uznałbym 200 g mięsa w tygodniu. Absolutną górną ginnicą, której nie należy przekraczać, jest pól kilograma w ciągu 7 dni" - podkreśla dr Daniel Śliz'. 
   Najlepiej, aby było to mięso nieprzetworzone, przygotowane samodzielnie w czasie pieczenia, duszenia albo gotowania na parze. Z produktów przetworzonych, pełnych soli oraz środków konserwujących. najlepiej zrezygnować. Decydując się na taką zmianę, pamiętaj, żeby w miejsce mięsa wprowadzić do diety więcej produktów strączkowych, pełnoziarnistych oraz sojowych. Dzięki nim zapewnisz sobie komplet niezbędnych aminokwasów, które do tej pory znajdowałaś w mięsie.



Women's health polska magazyn 04-2020 za darmo

Powiazana strona:

Prześlij komentarz

0 Komentarze