ads

Magazyn online-moje gotowanie 04-2020 za darmo

Magazyn online-moje gotowanie 04-2020

Przeczytaj teraz jeden ze słynnych magazynów kuchennych w Polsce, Ten magazyn pokazuje nowe jedzenie i słodycze co miesiąc, a także sposób ich przygotowania, a także nowe urządzenia kuchenne i wiele więcej, Przeczytaj ten magazyn za darmo i sprawdź swoje ulubione dania.

Magazyn online-moje gotowanie 04-2020 za darmo
Magazyn online-moje gotowanie 04-2020 za darmo
Liczba stron : 123

Glowne :

  • 15 sprawdzonych przepisów na pyszne świąteczne ciasta i Paschę
  • Miski chlebowe nie tylko do kwaśnej zupy żytniej i barszczu
  • Szynka, szynka, biała kiełbasa - są łatwe do przygotowania zdrowego mięsa w domu.
  • Zaskakujące pomysły na sałatki z jajkami - w koszulkach, sadzonymi, na miękko, po szkocku
  • Idealne menu - na Wielkanoc i początek wiosny






Pobierz ksiazke tutaj (pdf)


Wyciągi z czasopisma

Wielkanocna kiełbasa w aromatycznej marynacie (Przygotowanie: 40 min)
  • 1 opakowanie Kiełbasy Białej Wieprzowej Naturrino „Sokołów”
  • 1-2 korzenie pietruszki
  • 1 duża gruszka (sok z cytryny)
  • 2 cebule czerwone
  • 2 czubate łyżeczki musztardy miodowej
  • 1/3 szklanki soku jabłkowego sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy, olej do smażenia
  • 5-6 gałązek rozmarynu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki chrzanu


1) Cebulę kroimy w ósemki lub na większe piórka. 

2) Pietruszkę obieramy i kroimy ukośnie na plasterki tej samej grubości.

3) Cebulę wraz z pietruszką podsmażamy na patelni beztłuszczowej lub z dodatkiem odrobimy oleju aż lekko się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz do smaku. 

4) Gruszkę przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy na półplasterki a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. 

5) Kiełbasę wyjmujemy z opakowania i nacinamy. 
6) Musztardę łączymy z sokiem jabłkowym aż do uzyskania marynaty o jednolitej konsystencji.
7) Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę ilości cebuli, następnie układamy kiełbasy, a pomiędzy nie wsuwamyn plasterki pietruszki, gruszki oraz pozostałą cebulę. 
   Całość zalewamy przygotowaną marynatą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra-dół). Pieczemy przez około 40 minut pod folią

aluminiową, następnie zdejmujemy przykrycie, zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy przez jeszcze około 10 minut, aż kiełbasa wraz z dodatkami ładnie się zarumienią. Gotowe danie, dekorujemy świeżym rozmarynem.

Magazyn online-moje gotowanie 04-2020 za darmo

Powiązana strona

Prześlij komentarz

0 Komentarze