Magazyn online-moje gotowanie 04-2020
Przeczytaj teraz jeden ze słynnych magazynów kuchennych w Polsce, Ten magazyn pokazuje nowe jedzenie i słodycze co miesiąc, a także sposób ich przygotowania, a także nowe urządzenia kuchenne i wiele więcej, Przeczytaj ten magazyn za darmo i sprawdź swoje ulubione dania.
Magazyn online-moje gotowanie 04-2020 za darmo |
Liczba stron : 123
Glowne :
- 15 sprawdzonych przepisów na pyszne świąteczne ciasta i Paschę
- Miski chlebowe nie tylko do kwaśnej zupy żytniej i barszczu
- Szynka, szynka, biała kiełbasa - są łatwe do przygotowania zdrowego mięsa w domu.
- Zaskakujące pomysły na sałatki z jajkami - w koszulkach, sadzonymi, na miękko, po szkocku
- Idealne menu - na Wielkanoc i początek wiosny
Wyciągi z czasopisma
Wielkanocna kiełbasa w aromatycznej marynacie (Przygotowanie: 40 min)
- 1 opakowanie Kiełbasy Białej Wieprzowej Naturrino „Sokołów”
- 1-2 korzenie pietruszki
- 1 duża gruszka (sok z cytryny)
- 2 cebule czerwone
- 2 czubate łyżeczki musztardy miodowej
- 1/3 szklanki soku jabłkowego sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy, olej do smażenia
- 5-6 gałązek rozmarynu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki chrzanu
1) Cebulę kroimy w ósemki lub na większe piórka.
2) Pietruszkę obieramy i kroimy ukośnie na plasterki tej samej grubości.
3) Cebulę wraz z pietruszką podsmażamy na patelni beztłuszczowej lub z dodatkiem odrobimy oleju aż lekko się zarumienią. Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz do smaku.
4) Gruszkę przekrawamy na pół, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy na półplasterki a następnie skrapiamy sokiem z cytryny.
5) Kiełbasę wyjmujemy z opakowania i nacinamy.
6) Musztardę łączymy z sokiem jabłkowym aż do uzyskania marynaty o jednolitej konsystencji.
7) Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę ilości cebuli, następnie układamy kiełbasy, a pomiędzy nie wsuwamyn plasterki pietruszki, gruszki oraz pozostałą cebulę.
Całość zalewamy przygotowaną marynatą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra-dół). Pieczemy przez około 40 minut pod folią
aluminiową, następnie zdejmujemy przykrycie, zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy przez jeszcze około 10 minut, aż kiełbasa wraz z dodatkami ładnie się zarumienią. Gotowe danie, dekorujemy świeżym rozmarynem.
0 Komentarze