Numer stron: 88
website: www.miesiecznik-beneft.pl
Wstęp katarzyna patalan:
"jednocześnie przyznała, że ma ogromne szczęście, ponieważ jej praca jest jej pasją, a najgorsze w życiu to nudzić się w pracy. ‒ Pracownik, który jest sfrustrowany, który źle się czuje w pracy, je byle co, pije byle co, siedzigodzinami przed komputerem, tworzy te wszystkie statystyki i inne dane w poczuciu winy i dyskomfortu, jest pracownikiem nieszczęśliwym – podkreśla w wywiadzie, do lektury którego Państwa zachęcam. Katarzyna Bosacka promuje zdrowe produkty, wskazując przy tym korzyści płynące ze zmiany nawyków żywieniowych. Okazuje się, że coraz więcej pracodawców dostrzega potrzebę zmiany nawyków żywieniowych swoich pracowników i wdraża programy inspirowane wellbeingiem, którego jednym z pięciu elementów jest właśnie kształtowanie nawyków żywieniowych i promocja aktywności fzycznej. Pracodawcy dostrzegają profty płynące ze zmian, m.in. mniejszą absencję chorobową, większe zaangażowanie, mniejszą rotację i wyższy wskaźnik wydajności, co przekłada się bezpośrednio na wyniki frm.‒ Dobre warunki i standardy pracy sprawiają, że pracownicy są bardziej kreatywni, lojalni i znacznie bardziej wydajni w pracy – przekonuje Dominika Pietrzyk w artykule na temat wellbeingu. Ale wellbeing to także doświadczanie poczucia sensu pracy, o którym w swoim artykule pisze Katarzyna Wojtkowska. Dlaczego to takie ważne? ‒ Bo poczucie braku sensu może potęgować wyobcowanie i prowadzić do utraty zaangażowania. Oba te czynniki mają bezpośrednie przełożenie na poziom wykonywania pracy. Przy braku zaangażowania spada efektywność pracownika oraz całej organizacji – przekonuje."
Główne tytuły:
GDY CIAŁO ZDRADZA MYŚLI
Dobra znajomość gestów w mowie ciała i ich znaczenia pozwala na szybkie łączenie i analizowanie niewerbalnej komunikacji.
MOBBING
Jednym z obowiązków pracodawcy jest przeciwdziałanie mobbingowi. Kodeks pracy chroni pracownika pod kątem jego godności i zdolności zawodowych.
KARTY PRZEDPŁACONE NA ZAKUP POSIŁKÓW
Dofnansowanie może przybrać dowolną formę - możliwe jest wręczanie bonów, czy kart żywnościowych w ramach systemu motywacyjnego.
WELLBEINGKROK PO KROKU
przez kształtowanie środowiska pracy sprzyjającego tworzeniu u pracowników zdrowych nawyków żywieniowych jest możliwe wpływanie na ich kondycję fzyczną i psychiczną.
Przeczytaj ksiazke ponizej :
0 Komentarze